IKEA-deniz urunleri waffle

Çeşitli malzemelerle bir waffle partisi

Porsiyon: 4 Kişilik Süre: 20 dk.

Waffle Hamuru için:

2 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ

1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurtanın akını vanilyanın yarısıyla mikserde köpürene kadar çırpın. Yumurtanın sarısıyla toz şekeri de ayrı bir kapta çırpın.
2 . Yumurta akıyla vanilya karışımının üzerine yumurtanın sarısı ile hazırladığınız karışımı ve diğer tüm malzemeleri döküp karıştırın.
3. Bir miktar sıvı yağ eklediğiniz waffle tavasında veya makinesinde hamuru pişirin.

Malzemeler:

1 paket RÄKOR MED SKAL (Haşlanmış, soyulmuş karides)
200 ml krema
Orta boy kırmızı soğan
Birkaç dal kuşkonmaz

Tarif:

1. Küçük bir kapta doğranmış soğan ile taze kremayı karıştırın.
2. Kuşkonmazları kaynayan suya 1-2 dk batırıp çıkarın.
3. Kalp şeklinde hazırladığınız waffle dilimleri üzerine, krema, karides, kırmızı soğan ve kuşkonmazı paylaştırıp servis edin.

Tariflere eşlik eden ürünleri keşfedin!

Sofranıza pratiklik ve kullanım kolaylığı sağlayan tabak, kaşık, rende ve daha fazlasını IKEA’da kolayca bulabilirsiniz.

IKEA-somon ve rezene

Malzemeler:

4 parça ASC sertifikalı somon fileto, (1,5 cm'lik küpler halinde doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı ayarlanabilir) + biraz da terbiyesi için
1 yemek kaşığı şeker
4 defne yaprağı
4 dal kekik
1 yemek kaşığı rezene tohumu
4 diş sarımsak
1 kase siyah zeytin
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
Yarım limon suyu ve kabuğunun rendesi
50 ml sızma zeytinyağı
2 rezene
12 brüksel lahanası
1 demet turp, yapraklarıyla birlikte yıkanmış
4 dal dereotu, büyük büyük doğranmış
4 yemek kaşığı kapari yarım limon suyu sarımsaklı mayonez

Tarif:

1. Tuz, şeker, kekik, rezene tohumları, sarımsak ve limon kabuğunun bir havanda hafifçe dövün.
2. Kapari, turp, defne yaprağı ve zeytinleri karışıma ekleyin. Somon filetoyu fıtın tepsisine yerleştirin ve üzerine karışımı dökün. Zedelemeden hafifçe çevirin. Oda sıcaklığında 20 dakika kadar beklemeye bırakın.
3. Fırını 120C sıcaklığa getirin. Zeytinyağını 40C sıcaklığa kadar ısıtın.
4. Zeytinyağını somonun üzerine dökün ve her yerine yağın ulaşması için somonu küp şeklini bozmadan çevirin.
5. Somonu 10 dakika fırının orta kısmında pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın ve balığı zeytinyağında kısa bir süre bekletin.
6. O arada rezeneyi kesin ve kökünü atın. İnce ince doğrayın.
7. Brüksel lahanalarının yapraklarını koparın ve iç kısımlarını ince ince doğrayın.
8. Yeşilliklere kapari, limon suyu ve kabuğu, tuz ve biber ekleyin. Şık bir kaseye koyun. Somonun yağını süzün ve tüm malzemeleri birlikte bir aperatif ya da hafif bir ana yemek olarak servis edin.

Marine somon ve hardal soslu mini dürümler

Piknik veya açık büfe davetlerde hızlı ve kolay hazırlanan yiyecekler.

Porsiyon: 4-6 kişilik
Süre: 15 dk

IKEA-marine somonlu mini durum 05

Malzemeler:

2 yaprak yumuşak lavaş
2 paket ASC sertifikalı somon füme (0,2 kg)
50 g tereyağı, oda sıcaklığında
1 çorba kaşığı IKEA hardal
35 g salata karışımı
Garnitür olarak yarım kase taze yeşillik

Tarif:

1. Lavaşa tereyağı sürün
2. Somonu sos ve salata ile kaplayın. Lavaş ile dürüm haline getirip 2 cm'lik parçalar halinde kesin. Servis tepsisine, kesik kenarları üste gelecek şekilde dizin.
3. Yeşillikler ve salata malzemeleri ile süsleyin. Üzerine biraz sos gezdirin ve servis edin.

IKEA-mibi durum hamur

Marine somon ve hardal sosla mini atıştırmalık “smörgåsbord”

Öğle yemeğinde veya akşam yemeğinde aperatif olarak tüketebileceğiniz mini bir sandviç.
Porsiyon: 4-6 kişilik
Süre: 10 dk

IKEA-marine somonlu atistirmalik

Malzemeler:

1 paket KNACKEBRÖD FLERKORN çok tahıllı kıtır ekmek
8 dilim ASC somon füme
1 çorba kaşığı IKEA hardal
Akdeniz yeşilliği
50 g tereyağı, oda sıcaklığında
Garnitür olarak bir demet dereotu

Tarif:

1. Somonu bir servis tepsisine koyun, salata ve biraz dereotu ile süsleyin.
2. Her şeyi açık büfe olarak servis edin ve herkesin dilediği gibi sandviç hazırlamasının keyfini çıkarın.
3. Ekmeklere biraz tereyağı sürüp biraz yeşillik, bir dilim somon, biraz sos ve dereotu koyarak sandviçler yapın.

Somonlu graten

Porsiyon: 4 kişilik
Süre: 50 dk

IKEA-somonlu graten

Malzemeler:

Baharatlar – sızma zeytinyağı
Haşlanmış patates
1 paket ASC somon fileto
1 paket ASC somon füme (0,1 kg)
3 yumurta
300 ml süt
Tuz
Dilimler halinde kesilmiş 1 limon
Birkaç dal ince kıyılmış dereotu + garnitür için bir dal dereotu

Tarif:

1. Fırını önceden 200°C sıcaklığa kadar ısıtın. Patatesleri büyükçe bir kaba dizin. Baharat ve zeytinyağı ekleyin.
2. Somon filetoyu 2x2 santimetrelik küpler halinde doğrayın ve marine somonu ince şeritler halinde kesin. Somonun tümünü fırınlanmış patates kasesine ekleyin. Biraz karıştırın. Bütün malzemeyi bir tepsiye yerleştirin.
3. Bir kasede yumurta ve süt çırpın. Bu karışımı patates ve somon karışımının üzerine dökün. 40 dakika kadar fırının orta kısmında pişirin.
4. Somon grateni dereotu ile süsleyin ve limon dilimleri ile servis edin.

Yemek hazırlığınıza eşlik eden ürünleri keşfedip, mutfağınızda keyifle kullanabilirsiniz.

Tekrar Gönder
Ticari Elektronik İleti Onayı

Onaylıyorsanız lütfen iletişim tercihlerinizi belirtiniz.

İletişim izinlerinizi Hesabım/Kişisel Bilgilerim sayfasından dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Konumunuzu Seçin

İnternetten vereceğiniz siparişlerinizde size özel hizmet ve içerikleri görebilmek için lütfen konumuzu seçin.

Yeni Listeye İsim Verin

Listenize Kaydedin

Yeni Favori Listesi Ekle

Yeni Listeye İsim Verin

Favorilerim

Bu listeyi kaydetmek veya yeni bir liste oluşturmak için üye girişi yapın veya üye olun.

Sayfa Başına Git