Ezilmiş hardal bitkisi çüğunlukla sirke, tuz, şeker vb. ile karışımdan yapılmıştır. Sosisli sandviçler ile servis edebilir ya da ekstra lezzet için soslarınıza ilave edebilirsiniz.
Uzun Vadeli Faydalar
İnsanoğlu hardalı M.Ö. 300 yılından bu yana tanımasına rağmen ona gerçek değerini Romalılar vermiştir. Vikingler döneminde İsveç' te popüler hale geldi, 50' li yıllara kadar asıl atılımını gerçekleştiremedi ta ki gözde hot dog garnitürü olana dek. Hardal, ezilmiş hardal tohumlarının sirke, tuz ve şekerle karıştırılmasından elde edilir. SENAP MILD (tatlı hardal) diğerlerine göre daha tatlı olan tipik bir İsveç yiyeceğidir. Hot dog ile servis edilebilir ya da sosların içinde kullanılabilir.
Farklı bölgelerden hazır gıdalar gün geçtikçe artarken hot dog, İsveç'te hala ilk tercih olarak yerini korumaktadır. Kaynattığınız ya da kızarttığınız özel KORV (dondurulmuş sosis) ve KORVBRÖD (dondurulmuş hot dog ekmeği) içinde KETCHUP (domatesli ketçap) ve SENAP MILD (tatlı hardal) ile servis edebilirsiniz, hatta neden yanında ROSTAD LÖK (fırınlanmış soğan) olmasın? Ayrıca POTATISMOS (dondurulmuş patates püresi) ile birlikte ızgara yapabilirsiniz.
Uzun ve ince sosislerin sosisli sandviç ekmeği içinde servis edilmesi İsveç'te bir klasiktir, eğer İsveç' e giderseniz heryerde bir sosisli sandviç tezgahı görebilirsiniz. KORV (dondurulmuş sosis) ve KORVBRÖD (dondurulmuş sosisli sandviç ekmeği) ile kendi evinizde sosisli sandviç hazırlayabilirsiniz. Ketçap ve hardal mesela KETCHUP (domatesli ketçap) ve SENAP MILD(tatlı hardal) en popüler garnitürlerdir, fakat ROSTAD LÖK (kızarmış soğan) ile de ayrıca popülerdir. Sosisi sadece kızartın ya da haşlayın, işte oldu!