Gıdalarınızı saklamak için akıllı çözümler

21.06.2018

Hepimiz yemek yemeyi severiz ve günümüzde eğlencesine yemek pişirmek hiç olmadığı kadar popüler oldu. Öte yandan bu, daha fazla yiyecek ve ne yazık ki daha fazla artık anlamına gelebilir. Yiyecek saklama alanınızı düzene sokmak için yardıma ihtiyacınız varsa akıllı çözümlerimiz işinize yarayabilir.


1. Etiketleyerek taze tutun.

Yiyeceklerinizi saklamanın ve israfı azaltmanın en kolay yolu, arta kalanları porsiyonlara bölüp dondurmaktır. Hava geçirmez poşetler, aşırı doldurulmuş bir derin dondurucuda aradığınızı bulmayı kolaylaştırır ve etiket sayesinde son kullanma tarihini üzerine yazabilirsiniz.

2. Büyüklerden ilham alın, kilerinizi değerlendirin.

Patates ve soğan gibi sebzeler, tazeliğini en iyi serin ve karanlık yerde korurlar. O yüzden bu tarz sebzeleri kapalı bir dolapta saklayabilirisniz. Kuru gıdalarınızı da cam ve plastik kaplarda depolayın. Bu şekilde aradığınızı bulmak kolaylaşır ve gerçekten düzenli kalırsınız.

3. Bütün sebzeler buzdolabını sevmez.

Hatta birçok sebze iyi aydınlatılmış bir tezgahta büyümeye devam eder. Taze otlar için kendi kendini sulayan bir saksı ve tezgahta size yer kazandıracak askılı bir tepsi hayal edin. Sadece yer kazandırmakla da kalmayacak, aynı zamanda mutfağınızı muhteşem gösterecek.

4. Derli toplu bir buzdolabından daha güzel bir şey olabilir mi?

Düzenli, üst üste konabilen saklama kaplarıyla, etiketlerle ve azami tazeliği korumak için neyin nerede durduğunu bilmekle ilgili. Konu sebze ve meyve olunca, benzer ürünlerin yan yana durmak isteyeceğini aklınızda tutun. Benzerleri buzdolabının aynı bölümüne yerleştirin ve doğru nem seviyesine ayarlayın.