Geleneksel Portekiz Domates Çorbası

24.10.2017

Maria, Lisbon’daki apartman dairesinde akşam yemeği davetlerine ev sahipliği yapmaya ve misafirlerine farklı yemekler hazırlamaya bayılıyor. Burada geleneksel domates çorbasının tarifini bizlerle paylaşıyor. Malzemeleri çabucak hazırlanan bu çorbayı, siz misafirlerinizi karşılamaya hazırlanırken ocağın üzerinde pişmeye bırakabilirsiniz.


IKEA İyi Fikirler - Geleneksel Portekiz Domates Çorbası

Maria’nın domates çorbası

(Dört kişilik)

Zeytinyağı
1 soğan
3-4 diş sarımsak, soyulmuş ve doğranmış
Kekik
1.5 kg domates, olgun ve kırmızı, kabaca doğranmış
1 litre tavuk veya sebze suyu ya da su
4 yumurta

Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve soğanı soteleyin, daha sonra sarımsağı ve bir avuç kekiği ekleyin. Domatesleri ve tavuk suyunu ilave edip kısık-orta ateşte üç saat pişirin. Ağız tadınıza göre tuz ve biber ekleyin. Ocağı kısın ve yumurtaları kırıp içinde haşlayın. Sakın karıştırmayın! Biraz daha kekik ekleyip servis edin.

 

 Canlı Destek