Geleneksel İsveç tatlılarına yeni dokunuşlar

24.10.2017

İsveçliler yılbaşı dönemi için zencefilli kurabiye, şekerleme ve safranlı çörek gibi tatlı atıştırmalıklar yapmayı çok severler. Biz de IKEA Yaratıcı Fikirler ekibi olarak tarif geliştiricimiz ve yemek stilistimiz Fia Arosenius Ahlanzberg'den bize bu geleneksel tatlıların yeni versiyonlarını yapmasını istedik. Yılbaşı için atıştırmalık hazırlamadan önce bu tatlı videolara ve tariflere bakabilirisiniz.


Naneli şekerleme

Şeker, krema ve "knack" şurubu ile yapılan İsveç usulü şekerleme genelde badem parçalarıyla yapılır. Sert bir ısırık alırsınız, ağzınızda erimeye başlar ve gerçekten dişlerinize yapışabilir. Fia'nın naneli şeker ekleyerek yaptığı yeni versiyonu denemek ister misiniz? Tarif için buraya tıklayın.

Vanilyalı ve safranlı düğüm çörek

"Lussekatter", İsveçli'lerin yılbaşında ve Aralık ayında kutladıkları St.Lucia Günü'nde yedikleri kuru üzümlü, "S" şeklinde safranlı, tatlı bir çörektir. Fia'nın vanilya ekleyerek hazırladığı bu geleneksel tatlının yapılışını görmek için videoyu seyredebilir, tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

Portakallı ve zencefilli kurabiye

"Pepparkakor", yüzyıllardır yılbaşı zamanı her İsveçli'nin evinde bulunan zencefilli incecik kurabiyelerdir. Tarçın, karanfil, kakule ve tabi ki zencefil sayesinde hafif baharatlı olan kurabiyelere Fia, bir de portakal ekledi.
Fia'nın bu lezzetli tarifi için tıklayın.


 Canlı Destek