Bir şefin küçük bir mutfakta kullandığı temel malzemeler

24.10.2017

Profesyonel şef Liz’in Paris’te bir apartman dairesindeki 3m2’lik mutfağı büyük olmayabilir, fakat misafirlerine davet vermek için ihtiyacı olan her şey elinin altında. Liz, bizi usta bir şef gibi yemek pişirebilmeniz için, her mutfakta bulunması gereken gereçler konusunda bilgilendirdi.


IKEA Ideas - Bir şefin küçük bir mutfakta kullandığı temel malzemeler
IKEA Ideas - Bir şefin küçük bir mutfakta kullandığı temel malzemeler

1. İyi bıçaklar

“İyi, ağır saplı bir bıçak seçin,” diyor Liz. Dayanıklı bıçaklar en çok sert sebzeleri doğrama, daha küçük olanlar ise soymak ve keserek süslemek için kullanışlı. Paslanmaz çelik, temizlemesi kolay ve zor yıpranan bir malzeme olsa da en iyisi bıçaklarınızı bulaşık makinesine koymaktansa elde yıkamak.

"Malzemeleri lezzetlerine olduğu kadar renklerine de bakıp alın. Biz yemeklerin lezzetlerinden olduğu kadar görüntülerinden de zevk alıyoruz!"

 
IKEA Ideas - Bir şefin küçük bir mutfakta kullandığı temel malzemeler
 
 
+
IKEA Ideas - Bir şefin küçük bir mutfakta kullandığı temel malzemeler
 
 
+
IKEA Ideas - Bir şefin küçük bir mutfakta kullandığı temel malzemeler
 
 
+

2. İyi malzemeler

“Burası benim Meksika mutfağı rafım! Ne zaman doğup büyüdüğüm yer olan Meksika’ya gitsem yanımda biberler ve baharatlar ile geri dönüyorum. Onları içindekileri görebileyim diye ağzı sıkıca kapanan kavanozlarda saklıyorum.”

3. Kullanışlı raylar

Tezgahlarınızın üstünü mümkün olduğunca sadeleştirmek ve mutfak aksesuarlarını ocağa yakın bir yerde toplamak için duvar raylarını kullanın. “Metal donanımın temizlemesi kolay,” diyor Liz. “Ve diğer renklerle de uyumlu.”

4. İyi ışık

Eğer mutfağınızın hiç bir köşesinde doğal ışık yoksa, bir rafın üstüne pratik bir spot lamba tutturun. Yiyecek hazırlarken yardımcı olacaktır ve siz akşam yemeği yerken de atmosfer yaratmak için dolaylı bir ışık görevi üstlenir. "Masa üstüne birkaç tane de mum koymayı unutmayın!" diyor Liz.

IKEA Ideas - Bir şefin küçük bir mutfakta kullandığı temel malzemeler

5. Organizasyon

“Bu kadar küçük bir alanda düzenli olmalısınız,” diyor Liz. “Örneğin, baharat çekmecemdeki her şey etiketlidir. Ve ben bir akşam yemeği davetine ev sahipliği yapıyorsam, zamanımı misafirlerim geldiğinde yemeği pişirme işini bitirecek şekilde planlarım. Bu da onlarla daha fazla ve keyifli vakit geçirebileceğim anlamına geliyor."