Bahçenizde keyifli buluşmalar için fikirler

24.10.2017

“Arkadaşlarla sofraya oturmanın en iyi yanı zamanın nasıl geçtiğini anlamadan keyifle sohbet etmektir.” diyor, evinin bahçesinde arkadaşlarıyla bir araya gelmeyi seven tasarımcı ve fotoğrafçı Ingrid. “Arkadaşlarımı evde misafir ederken rahat bir yaklaşım benimsiyorum. Böylece hem ben çok yorulmuyorum hem de sohbet için vakit kalıyor.” Ingrid bu tür fikirlerin yanı sıra bizimle en sevdiği yemek tarifini de paylaştı: süt ve glüten içermeyen avokado çeşnili misket limonlu tart.


İç mekanın konforunu dışarıya taşıyın.

Dış mekanınızı iç mekanla aynı tarzda dekore ederek gece gündüz bitmeyen bir konfor elde edebilirsiniz. “Bahçemi bir tür açık hava odası gibi görüyorum,” diyor Ingrid. “Arkadaşlarımla bir araya geleceğimiz zaman tekstilleri, halıları ve minderleri dışarı çıkarıyorum ve güneş battığında bahçemi ağaçlara astığım fenerlerle aydınlatıyorum.”

IKEA İyi Fikirler - Bahçenizde keyifli buluşmalar için fikirler

Davetler ağır değil eğlenceli olsun.

Gün içinde yemek pişirmeyi daha kısa zamanda bitirerek birlikte olmaya daha fazla zaman ayırın. “Yiyecek ve içecekleri arkadaşlarım gelmeden önce hazırlıyorum. Tek tek tabak ya da sofra hazırlamak yerine her şeyi mutfaktan tepsilerle masaya getiriyorum. Böylece hem benim işim kolaylaşıyor hem de masa etrafında toplanıyoruz,” diyor Ingrid.

“Doğru ortam, çalan müzik,
ağaçtan sarkan ışıklar,
taze malzemelerin kokusu
büyülü bir his yaratıyor.”

IKEA İyi Fikirler - Bahçenizde keyifli buluşmalar için fikirler

Dondurulmuş misket limonlu ve avokadolu tart



Malzemeler (12 porsiyon)
1 fincan dilimlenmiş Hindistan cevizi
1 fincan ceviz
Yarım fincan çekirdeği çıkarılmış, sıcak suda 30 dakika bekletilmiş hurma
2-3 avokado
1/4 fincan misket limonu suyu
1 çay kaşığı misket limonu kabuğu
1/4 fincan bal

1. 12’li muffin kalıbını yağlayın.

2. Hindistan cevizi ve cevizleri bir mutfak robotuna koyup iri kıyım parçalara ayırın. Hurmaları ekleyin ve malzemeler iyice karışana kadar mutfak robotunu çalıştırın. Her bir muffin kalıbının dibini bir buçuk yemek kaşığı karışımla doldurun.

3. Avokado (klasik misket limonlu tartta koyulaştırılmış süt kullanılır), misket limonu suyu, misket limonu kabuğu ve balı bir mutfak robotunda yumuşayana kadar karıştırın. Her bir muffin kalıbını silme bir yemek kaşığı karışımla doldurun.

4. Üstlerine taze bir dilim kivi veya ince bir dilim misket limonu yerleştirin.

5. 30-60 dakika kadar dondurucuya koyun. Afiyet olsun!

“Arkadaşlarım avokado sayesinde hem besleyici hem de lezzetli olan bu misket limonlu tartları seviyorlar. Tartları bir gece önceden yaparsanız vakitten de kazanmış olursunuz.”

Ingrid, İç Tasarımcı ve Fotoğrafçı, Avustralya


 Canlı Destek