Aromatik bitkilerden ve baharatlardan en iyi şekilde yararlanmanın 8 yolu.

24.10.2017

Hiç dolabın arkalarına doğru, unutulmuş bir kavanoz içinde, kokusu kaybolmuş baharatlar bulduğunuz oluyor mu? İşte size aromatik otlarınızı ve baharatlarınızı kurtarmanın ve yemeklerinize koymak üzere taze kalmalarını sağlamanın 8 yolu.


IKEA İyi Fikirler - Aromatik otlarınızı ve baharatlarınızı saklamanın yolları

1. Muskat, kakule ve tarçın gibi bütün halindeki baharatlar, tazeliklerini ve aromalarını öğütülmüş baharatlardan daha uzun süre korurlar.

2. Soğan ve sarımsağı karanlıkta daha iyi muhafaza edebilisiniz. Tek yapmanız gereken onları sıcak ve nemden uzak tutmak.

 
IKEA İyi Fikirler - Aromatik otlarınızı ve baharatlarınızı saklamanın yolları

3. Aromatik otlarınızı kurutarak daha uzun süre saklayabilir ve tadını koruyabilirsiniz. Onları demetler halinde ılık ve kuru bir yerde baş aşağı asmanız yeterli olacaktır.

4. Baharatlar nemden hiç hoşlanmaz, bu yüzden onları hava geçirmez kavanozlarda kuru olarak muhafaza edin.

 

5. Bol miktarda su içeren aromatik otlar ve baharatlar (örneğin acı sivri biber, limon otu ve misket limonu yaprağı gibi) buzdolabı poşetine konarak en iyi derin dondurucuda saklanır.

6. Baharatları bütün olarak saklayıp kullanmadan hemen önce öğütürseniz çok daha fazla lezzet verirler.

 

7. Maydanoz, biberiye ve kekik gibi aromatik bitkileri, yemek pişirme ipi ile bir demet halinde bağlayın ve çorba ve yahni yaparken tencerenin içine atın.

8. Baharatları öğütmeden önce ısıtmak içlerindeki yağı bırakmalarına yardımcı olur. Buna alternatif olarak daha fazla lezzet için öğütülmüş baharatları biraz yağda kızartabilirsiniz.

 

 Canlı Destek