Çizim Yarışması sonuçlanmıştır, işte kazananlar!
Dünya genelinde bu yıl ikincisi düzenlenen çizim yarışmasında tüm çocukları hayallerindeki yumuşak oyuncağı çizmeye davet ettik. Binlerce çocuğun katılımıyla gerçekleşen yumuşak oyuncak çizim yarışmasında çocuklar hayal ettikleri yumuşak oyuncakları çizdiler. Yarışmaya toplamda 52.000’den fazla çizim katıldı ve uluslararası jüri, yaşları 4 ile 9 arasında değişen çocuklardan oluşan 10 kazananı seçti.
Kazanan 10 çizim arasında mutlu ve gülümseyen bir güneş, korkutucu olmaya çalışan komik kırmızı bir canavar, yuvarlak hatlı pembe bir at, yeşil bir 'kurbağa-domuz-maymun' ve kükreyen minik bir aslan var.

Irmak, 5 yaşında
Türkiye
Naurazka Salsabila, 9 yaşında
Endonezya
Maïa, 6 yaşında
Fransa

Salma, 8 yaşında
Mısır
Chutirada, 5 yaşında
Tayland
"Aslan olmaya özenen bir kedi mi? Sanki aynanın karşısında yüzünü, gözünü oynatırken, tüylerini kabartırken birazcık kendinden korkmuşa benziyor."
Bodil Fritjofsson, IKEA Çocuk Ürün Geliştiricisi

Amina, 6 yaşında
İspanya
Yik To, 7 yaşında
Hong Kong
Lukáš, 6 yaşında
Çek Cumhuriyeti

Miro, 7 yaşında
Finlandiya
Léonard, 6 yaşında
Kanada
Kazanan 10 çizim
IKEA Çocuk Ürün Geliştiricisi Bodil Fritjofsson kazanan 10 çizim hakkında şöyle diyor: "Dışarıda birçok yaratıcı var. Dünya, gelecekte potansiyel sanatçı ve tasarımcı eksikliği çekmeyecek, bu çizimlerden bazıları gerçekten birer sanat eseri. Yarışma, çocuklara yaratıcı olmaları ve hayallerindeki oyuncağı çizerek hayal güçlerini kullanmaları için bir fırsat yaratıyor, bu da resimlerine yansıyor."
Tasarımın daha önce hiçbir yerde görülmemiş olması, bir çocuğun hayal gücünden çıkmış olması ve benzersiz bir şekilde ifade edilmiş olması, seçim kriterlerimiz arasında. Dünyanın her yerinden binlerce harika katılım oldu. "Yaratıcılık evrensel ve farklı ülkelerden çocuklar benzer şeylerden ilham almış görünüyorlar: dinozorlar, kuşlar ve canavarlar.
Tasarımlardaki karakterler, kırpışan gözleriyle, farklı yönlere giden ayaklarıyla ve özelliklerin harika birleşimiyle çok güçlü. Çocuklar bunları gerçekten kafalarından çiziyorlar ve hiçbir yerden kopya çekmiyorlar."
Seçilen çizimler, sınırlı sayıda üretilecek özel yumuşak oyuncak koleksiyonu olarak dünya çapında IKEA mağazalarında satışa sunulacak.
IKEA, 06 Kasım 2015 – 03 Ocak 2016 tarihleri arasında satılan her yumuşak oyuncak için 3,5 TL'yi çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla UNICEF ve Save the Children Vakfı’na bağışta bulunmuştur.